به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، بوریس جانسون، وزیر امور خارجه انگلیس از فرصت اولین سفر رسمی خود به ترکیه استفاده کرده و تلاش کرد تا با گفتن این جمله که در خانه "یک ماشین لباسشویی ترکیهای زیبا و بسیار کارآمد" دارد، نظر ترکها را به خود جلب کند.
این تلاش جانسون برای جلب نظر ترکها در حالی انجام شد که او در ماه مه گذشته یک شعر طنز برای توصیف رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه سروده بود که در آن وی را با الفاظ "رکیک" توصیف کرده بود.
وزیر خارجه انگلیس در کنفرانس خبری مشترک با عمر چلیک، وزیر امور اتحادیه اروپای دولت ترکیه گفت: ما در بریتانیا خوششانس هستیم از اینکه یکی از بزرگترین وارد کنندگان اجناس ترکیهای هستیم. من کاملا مفتخرم به اینکه مثل بسیاری از دیگر مردم کشورم صاحب یک ماشین لباسشویی زیبا و بسیار کارآمد ترکیهای هستم.
جانسون که خودش نیز یک ریشه ترکیهای دارد، امروز (چهارشنبه) با اردوغان نیز دیدار میکند.
وی در ماه مه در رقابت یک مجله انگلیسی به نام مجله "اسپکتیتر"، به منظور سرودن توهینآمیزترین شعر درباره اردوغان شرکت کرد. او با سرودن شعر رکیک خود یک جایزه ۱۰۰۰ پوندی برد. با این حال جانسون در آن زمان وزیر خارجه انگلیس نبود اما پس از آنکه به طرزی شگفتانگیز در ماه ژوئیه به وزارت امور خارجه رسید، بنعالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه در واکنش به این مساله گفت که او در این سمت باید در قبال ترکها جبران مافات کند.
ییلدیریم در مصاحبهای به بیبیسی گفت: امیدوارم خدا یاور او باشد و او را اصلاح کند. من امیدوار هستم او اشتباه دیگری نکند و تلاش کند در قبال ترکها جبران مافات کند.
جانسون در کنفرانس خبری مشترک امروز خود در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا شعر توهینآمیزش در جریان اولین سفر به عنوان وزیر خارجه به ترکیه مطرح شد گفت: این اصلاً مطرح نشد.
وی تاکید کرد که خواهان انعقاد یک توافق تجاری "بزرگ" با ترکیه بعد از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است.
وی اظهار کرد: من امید به برقراری یک توافق تجارت آزاد بزرگ میان انگلیس و ترکیه دارم. ما اتحادیه اروپا را ترک میکنیم اما خود اروپا را ترک نمیکنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت